Неуспех на политиката на разширяване на ЕС, лошо послание за целия

...
Неуспех на политиката на разширяване на ЕС, лошо послание за целия
Коментари Харесай

Скопие ни отговори: Винаги сме били македонци и в това е нашето величие |

" Неуспех на политиката на разширение на Европейски Съюз, неприятно обръщение за целия район и проваляне за главните европейски полезности и правила. " Така държавното управление в Скопие реагира на българската блокада за начало на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Отказът на България да утвърди преговорната рамка не е в духа на добросъседските връзки. Нашата позиция е ясна: европейската интеграция не би трябвало да бъде пленник на двустранни въпроси, обявиха ръководещите в Скопие, съгласно които преговорите с Европейски Съюз не трябва да се трансформират в договаряния с България.

" Ние сме сигурни в това кои сме и какви сме. Винаги сме били македонци, които приказват на македонски език, със мощно възприятие за самоопределяне, за което не може да се договаря и не може да бъде поставяно под въпрос. Македонската еднаквост и македонското национално схващане постоянно са били мощно изразени както на научно, по този начин и на духовно равнище. Така е и през днешния ден, по този начин ще бъде постоянно. Но в това време ние сме изключително горди с нашата покорност и с нашето национално и политическо великолепие в този сложен за нас интервал. Това е характерност на същинските европейци, това е характерност на македонците " - гласи още позицията на публично Скопие.

Македонското държавно управление отбелязва също по този начин, че е положило " съществени дипломатически старания, с цел да сътвори условия предишното да не бъде спирачка за бъдещето ".

Блокиране на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз

България на този стадий не може да поддържа плана на преговорна рамка с Република Северна Македония и започването на Междуправителствена конференция през декември месец тази година, съобщи по-рано днес българският външен министър Екатерина Захариева.

Българската позиция е, че Северна Македония все още не извършва контракта за добросъседство от 2017 година

Исканията на София да не се употребява терминът " македонски език ", както и " доста явен и експлицитен текст, че няма да се поддържат искания за македонско малцинство в България " не са включени в преговорната рамка на Европейски Съюз за Северна Македония.

Европейски Съюз няма да е по-силен, в случай че има нерешени двустранни въпроси в дневния си ред, разяснява Екатерина Захариева.

Тя въпреки всичко изрази признателност " за всички старания, които поставя Германското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР